Anneberg levererar 800 ton med het bitumen långt ovan polarcirklen.

TOTAL är Europaledande med produktion och försäljning av Bitumen till Asfaltläggning över stora delar av Europa.

TOTAL var I kontakt med Kiruna Flygplats, en flygplats 200 km norr om Polarcirkeln och deras asfaltsbolag Sandahls Grus & Asfalt AB om att lägga ut helt nya start och landningsbanor under två veckor i juli 2004.

Problemet:

Dom krävde över 800 ton med Bitumen (Polymer modifierad bitumen kallat: Styrelf 26/2D S) på dessa två veckor. All bitumen skulle lastas i Brunsbüttel 140 km söder om den Danska gränsen, 2500 km söder om Kiruna. Mr. Georg Anneberg flög till Arlanda Flygplats (norr om Stockholm) och deltog i ett möte med folk från Kiruna Flygplats, TOTAL och Sandahls Grus & Asfalt AB. Anneberg var en nödvändig part för att planera denna process inte bara med sin erfarenhet av transporter utan även som en logistisk speciallist.

Vädret runt Kiruna Flygplats är hårt, normalt är det frost och snö större delar av året, förutom ett par månader under sommaren. Under juli månad regnar det i genomsnitt 12 dagar och solen är uppe 24 timmar om dygnet under sommaren när du är så långt uppe i norr, detta sätter ganska tuffa krav på förarna och deras sovrutiner. På toppen av detta måste bitumen lastas med 180 grader och leveras med minst 165 grader, även under frostvillkor.

Annebergs lösning:

För ett projekt som detta, med tajt schema och komplex logistik sätter Anneberg in alla sina stora fordonstankar och förser dem med 2 förare per bil.

På grund av Annenberg’s tidiga inblandning i planneringsproccesen, kunde Anneberg planera ut efter de svårigheter som finns med att transortera mellan olika länder. I Tyskland är lastgränsen 40 tons totalvikt, vilket begränsade oss till att köra 25 ton per fordon. Där emot i Danmark and Sverige är totalvikten 50 tons totalvikt, ungefär 33-34 ton produkt per fordon.

Så Anneberg lastade 4 "små" tankbilar med 25,5 ton bitumen var och körde dem till Danmark, och lossade alla 4 bilarna (102 ton) till 3 stora tankfordon som kunde ta 34 ton per bil, och körde vidare till Kiruna.

Denna lösning medförde upp till 20-30% mindre fordonskörning and förare.

Bitumen lastades I 180 grader och levererades ej under 165 grader, tack vare våra externt upphettade bitumentankar på dessa fordon.

Om du har ett transportproblem som du behöver lösa, eller en transportlösning du tror kan bli mer effektiv ring +45 96 92 22 22 eller lämna dina kontaktuppgifter på Annebergs websida.


Dudal Webdesign